Actelion urmează să ofere o actualizare asupra progreselor înregistrate pe linia de produse dedicate bolilor cardiovasculare, cum ar fi HTAP și nu numai

Allschwil / Basel, Elveția – 07 noiembrie 2016 – Actelion Ltd (SIX: ATLN) a anuntat că doreste să ofere o actualizare cu privire la activitățile sale de pe linia produselor dedicate bolilor cardiovasculare, astăzi (luni, de 7 noiembrie), în cadrul unei tele-conferințe a investitorilor și a unei transmisii online de la ora 14:00 CET.

Jean-Paul Clozel, Director medical și Manager executiv al Actelion a comentat: “Actelion a modificat modul în care este tratată hipertensiunea arterială pulmonară (HTAP) – cu terapii aplicabile în decursul procesului de îngrijire continuă, care au îmbunătățit rezultatul pe termen lung pentru pacientii care suferă de această boală devastatoare. Suntem pe deplin dedicați terapiilor pentru HTAP și privim rolul nostru de lider cu o mare responsabilitate, optimizând modul în care medicamentele noastre sunt folosite, precum și căutând noi potențiale obiective terapeutice pentru HTAP.”.

Jean-Paul Clozel a continuat. “Sunt încântat să vă prezint informații la zi cu privire la linia dedicată afecțiunilor cardiovasculare pe care am extins-o dincolo de HTAP. Rezultatele excelente ale studiului MERIT anunțate astăzi evidențiază una dintre modalitățile în care pacienții cu diferite forme de hipertensiune pulmonară (HTAP) ar putea beneficia de Opsumit. Cum bolile cardiovasculare sunt cauza numărul unu de deces în multe țări, ca și cardiolog, eu sunt mândru că Actelion este dedicat în găsirea de noi terapii pentru afecțiunile cardiovasculare.”

Tele conferința investitorilor și transmisia online va fi găzduită de către CEO-ul Actelion, Jean-Paul Clozel, Directorul de dezvoltare clinică globală, Guy Braunstein si Directorul științific, Martine Clozel, care vor discuta următoarele subiecte:

Macitentan (OPSUMIT®)

Compania va prezenta eforturile sale de a dezvolta macitentan pentru noi grupe de pacienți cu HTAP (OMS Clasificare Grupul 1) prin studii la copii (TOMORROW), la pacienții cu sindrom Eisenmenger (MAESTRO), și la pacienții cu hipertensiune arterială portopulmonară (HTAPoP) (PORTICO).

Compania va mai discuta și despre angajamentul său față de activitățile  de siguranță post-lansare în HTAP cu un registru observațional (studiul OPUS), studii (SYMPHONY & ORCHESTRA) pentru a valida obiectivul  studiului HTAP SYMPACT® legat de pacienți, un studiu (REPAIR) pentru a evalua efectul macitentan asupra remodelării ventriculare drepte și a proprietăților hemodinamice la pacienții cu HTAP simptomatic.

Vor fi, de asemenea, evidențiate eforturile Actelion de a extinde utilitatea clinică a macitentan către noi indicații de hipertensiune pulmonară (HTP). Va fi prezentat un studiu (SOPRANO) pentru evaluarea eficacității și siguranței macitentan la pacienții cu hipertensiune arterială pulmonară după implantarea unui mecanism de asistare a ventricului drept. În plus, rezultatele pozitive din studiul MERIT la pacientii cu hipertensiune pulmonară tromboembolică cronică inoperabilă (HTPTC; OMS Clasificare Grupul 4) sunt acum disponibile și vor fi prezentate.

Ca parte a investigării macitentan pentru noi indicatii cardiovasculare dincolo de HTP, compania va introduce un studiu de faza III, RUBATO. Acest studiu va evalua eficacitatea și siguranța macitentan la pacienții adolescenți și adulți stabili, tratati paleativ prin metoda  Fontan. În plus, în urma evaluării complete a studiului pilot MELODY, efectuat la pacienții cu hipertensiune pulmonară pre și post-capilară combinată (CpcPH), compania consideră că a identificat o populatie de pacienți cu insuficiență cardiacă care ar putea beneficia cel mai probabil de un tratament cu un antagonist al receptorilor endotelinei (ERA). Un studiu este in prezent discutat cu autoritatile din domeniul sănătății.

 

Selexipag (UPTRAVI®)

Ca urmare a ritmului remarcabil de pătrundere pe piață a Uptravi, compania va prezenta măsurile pentru a extinde utilitatea clinică a acestui element important.

Actelion efectuează un studiu (TRANSIT) pentru a evalua siguranta si tolerabilitatea trecerii de la treprostinil inhalat la selexipag administrat pe cale orală la pacienții adulți cu HTAP.

Pentru a avansa și mai mult cu standardul de îngrijire în HTAP, Actelion efectuează un studiu (TRITON) pentru a compara eficacitatea și siguranța unui regim initial de tratament oral triplu cu macitentan împreună cu tadalafil și selexipag comparativ cu un regim initial de tratament oral  dublu la pacientii nou diagnosticații, pacienții naivi cu HTAP.

Lucrând în strânsă colaborare cu autoritățile din domeniul sănătății, compania se află în proces de elaborare a unei strategii pentru investigarea utilizării Uptravi la copiii cu HTAP.

În plus, o formulă intravenoasă (i.v.) de selexipag este dezvoltată pentru tratamentul pacientilor cu HTAP cărora le este prescris selexipag oral și care se află temporar în imposibilitatea de a lua medicamente pe cale orală.

Bosentan folosit în tratamentul pediatric al HTAP (Tracleer®)

Deoarece nu există nici un tratament aprobat pentru copiii cu HTAP în SUA, în luna august a acestui an, Actelion a depus o Aplicație pentru un nou medicament pentru formularea pediatrică adecvată a comprimatului dispersabil de Tracleer la FDA. Compania așteaptă cu interes viitoarele discuții cu FDA, cu privire la acest program important și, în cazul în care este aprobat, va face formularea pediatrică disponibilă pentru a trata acești pacienți tineri.

Noul antagonist dual al receptorilor endotelinei, făcut de Actelion: ACT-132577

Compania investighează în prezent un nou ERA dual puternic, ACT-132577, principalul metabolit activ al macitentan, într-un studiu de stabilire a dozei în hipertensiunea arterială esențială. Odată ce doza optimă a fost identificată, compania va investiga acest ERA dual în hipertensiunea arterială rezistentă ca primă indicație.

O nouă entitate chimică

Actelion are, de asemenea, o nouă entitate chimică pentru indicații cardiovasculare, cu care este în prezent in prima faza de dezvoltare.

Actualizarea liniei de dezvoltare clinică

În plus față de linia dedicate afecțiunilor cardiovasculare pe care Actelion o prezintă astăzi, compania urmărește și dezvoltarea de noi molecule in-house, pentru alte arii terapeutice. Programele progresează așa cum s-a comunicat în trecut, cu excepția ponesimod în boala grefă contra gazdă, caz în care compania a decis se oprească studiul actual din cauza dificultății la înscriere.

  Compus Indicație Studiu Status
Faza III Cadazolid Clostridium difficile-diaree asociată IMPACT În desfășurare
Macitentan Sindromul Eisenmenger MAESTRO În desfășurare
Macitentan HTAP pediatrică TOMORROW În stadiu de inițiere
Macitentan Hipertensiune portopulmonară PORTICO În desfășurare
Macitentan Tratament paliativ Fontan RUBATO În stadiu de inițiere
 Ponesimod

 

Scleroză multiplî OPTIMUM În desfășurare
Ponesimod Scleroză multiplă POINT În stadiu de inițiere
Faza II Cenerimod Lupus eritematos sistemic - În desfășurare
Clazosentan Reversal of vasospasm associated with aneurysmal subarachnoid hemorrhage REVERSE În desfășurare
Dual Orexin Receptor Antagonist Insomnie - În desfășurare
Antagonist al receptorilor endotelinei Specialty cardiovascular disorders - În desfășurare
Macitentan Hipertensiune pulmonară tromboembolică cronică MERIT Complet
Faza Ib Lucerastat Boala Fabry - Complet
Faza I Entitate chimică nouă Afecțiuni cardiovasculare - În desfășurare
Entitate chimică nouă Afecțiuni inflamatorii - În desfășurare
Selective Orexin 1 Receptor Antagonist Afecțiuni neurologice - În desfășurare
Blocant de canal de calciu de tipul T Afecțiuni neurologice - În desfășurare

Sursa: https://www.actelion.com/en/our-company/news-and-events.page?newsId=2054628